Glasgordijnen
Uiteindelijk vertegenwoordigt dat interieurtextiel toch snel een flinke waarde. Niet voor niets geven de fabrikanten van de meeste gordijnen het advies om ze chemisch te laten reinigen. Het voordeel van droogkuis is dat de kleuren niet aangetast worden in hun echtheid. Het enige nadeel is dat je enkele dagen open en bloot in je living zit. Maar dan komen ze ook professioneel gestreken terug, desgewenst met mooi rechtvallende plooien en een horizontale rechte onderzoom.

Op vraag worden er meestal zelfs aanpassingen en herstellingen uitgevoerd. Een extra service kan eruit bestaan dat de gordijnen ter plekke afgehaakt worden en ook weer opnieuw aan de roede bevestigd worden. Wanneer er na het eigenhandig wassen kreuken zijn - en dat is niet zelden - zullen die soms in de loop van een paar weken wel weer uit het stof zakken. Maar dikwijls gebeurt dat niet. Je kunt dan een poging doen om die kreuken eruit te strijken. Op een gewoon huis-tuin-en-keukenplankje is dat allerminst een gemakkelijke opdracht.

Ook dit is nog een handige tip: als je nieuwe gordijnen koopt met een verduisteringsgordijn als voering, laat je ze best niet aan elkaar stikken. Overgordijnen en verduisteringsgordijnen hebben namelijk elk hun eigen ideale reinigingsmethode. Er bestaan speciale linten om ze met haakjes aan elkaar te zetten.